Elektromos nyakörvek

A kutya és gazdája közötti szabályoknak tisztának és szigorúan meghatározottnak kell lennie. A gazdának kell, hogy legyen az úr minden körülmények között, ami azt jelenti, hogy nem csak az "ételadó" szerepét kell betöltenie, hanem ő az aki mindenben dönt. Ám a valóság nagyon gyakran eltér ettől az ideáltól.

Azt mondja a kutyának, hogy "ülj", erre ő lefekszik. Ez nem éppen az amit kértünk, de több a semminél, így Ön meghátrál és beletörődően csak annyit mond: "akkor feküdj...". Talán éppen magáraismer ebben a vicces kis történetben. Tudta, hogy ennek nem így kellene lennie és lehet, hogy nem is tud róla, de a kapcsolatukban a kutya a gazda és Ön csak egy jól képzett ember.

Ennek azonban nem muszáj így lennie és most már Ön is hozzájuthat a mi zseniálisan kifinomult elektronikus kiképző eszközünkhöz, mely különlegessége az elektromos nyakörv ben található mikrovezérlőben és vevőben rejlik, amellyel a nyakörv kommunikál. Ennek a kiképző rendszernek a kezelése egyáltalán nem bonyolult, a kutya kiképtéséhez képest egyenesen banális.

A kutyaképzés még sosem volt ennyire egyszerű, a kutyának még pórázon sem kell lennie, mégis kézben tarthatja az irányítást. Csupán egy gomb megnyomásával a kutya érezni fogja kívánságát, még akár nagyob távolságból is. Ezalatt az impulzusok között különböző intenzitásokat választhat.

A legenyhébb impulzus a hangjelzés, ami megfelelő a kiképzőnyakörvhöz való hozzászokáshoz. Ezután léphetünk tovább a rezgés vagy elektromos impulzus használatára.

Mindegy, hogy a kutya kicsi vagy nagy, vékony vagy húsos, sűrű vagy ritkaszőrű, fajtától, mérettől függetlenül, akár makacs mint egy öszvér. Ezek az elektromos nyakörvek valóban segíteni fognak. A nyakörv nagyon könnyű, így gond nélkül használhatja kisebb testű kutyákkal is.

A kiképző nyakörvet a kutya 6 hónapos korától lehet alkalmazni, ha egészséges és már megérti az olyan egyszerű parancsokat mint "Fujj" és "Nem szabad".

A kutya nagyon hamar - köszönhetően az elektromos nyakörvnek - megérti a kérését és néhány, a korrekciós impulzussal való tapasztalat szerzés után meg sem fordul a fejében az "ül" parancsra lefeküdni. Megtanulja az összefüggést a cselekvése és anyakörv által kibocsájtott jel között és tulajdonképpen erről szól az egész.

Az elektromos kiképző nyakörv egy jeladó és egy a nyakörvre szerelt jelvevő segítségével működik. A vevőnek két elektródája van, amik a kutya nyakával érintkeznek. A jeladó által kibocsájtott jel segítségével a kutya kap egy rövid impulzust ami nem töb mint egy másodperc vagy hosszabb impulzust ami egy maximum nyolc másodpercig tartó rövidebb impulzusok sorozata.

A gyakorlatban az nem történhet meg, hogy a kutya ellenáll az elektromos stimulációnak, sőt, megérti, hogy a nem megfelelő viselkedésre korrekciós elektromos impulzust kap ezért mindig az lesz az előbbrevaló, hogy megpróbáljon visszatérni a nyugalomba. Az elektromos impulzus a végső megoldás a kutya képzéséhez, ha a megelőző két impulzus nem érné el a kívánt eredményt ( hangjelzés és rezgés).

Kategorie