Láthatatlan kerítés

Sokan vannak úgy akik nem szeretik ha kedvencük huzamosabb időre vagy éjszakára a házban tartózkodik, ezért a kutya szabadidejének nagy részét a kertben tölti. Mivel minden kutyában egy kis felfedező veszett el, így nem csoda, hogy szeretnek mindent megszagolni, megrágcsálni, kitúrni esetleg betemetni. Ez nem feltétlen csak az ismerkedés jele, sok esetben a felgyülemlett stressz levezetése is. Kertünk nyugalmának, szépségének és biztonságának fenntartása érdekében számos ismert megoldás létezik. Ezek közül a legismertebb az elektromos illetve az elektronikus kutyakerítés.

Működésüket tekintve az elektromos és elektronikus kutyakerítés nagyon hasonlít egymásra. Lényegében van egy látható vagy egy láthatatlan kerítés ünk, amivel kijelöljük, elkerítjük a kert azon területeit amiket szeretnénk megvédeni. Amikor a kutya megközelíti vagy megérinti ezt a területet, típustól függően egy gyenge elektromos impulzust kap, esetleg ezt megelőzően bizonyos típusoknál hangjelzés is megelőzheti az elektromos impulzust.

Mindig nagyon fontos megjegyezni, hogy ez az elektromos impulzus semmi esetben sem okoz kedvencének fájdalmat, csak kellemetlen érzés neki, erről nagyon egyszerűen meggyőződhet ha kipróbálja magán. Egy kis idő után a kutya megfogja érteni, hogy ha a kert bizonyos részeit látogatja (ahol a kutyakerítés található), akkor az kellemetlen érzés, így hamar megtanulja, hogy ne menjen oda.

Az alábbiakban bemutatjuk és bővebben megismerkedünk az elektromos és elektronikus kutyakerítés működésével és tulajdonságaival, valamint előnyeivel és hátrányaival.

Kategorie