Elektromos kutyakerítés

Az elektromos láthatatlan kerítés működésében és felépítésében is gyakorlatilag megegyezik a más állatoknak való kerítésekkel. Az elektromos kutyakerítés sosem fog fájdalmat okozni a kutyának. Amikor megközelíti és megérinti egy gyenge elektromos impulzust kap és ebből megérti, hogy jobban teszi ha meghátrál és másik utat választ. Egy pár impulzus után megtanulja, hogy hol vannak a határok, mekkora területen belül mozoghat. Tehát ez egy nagyon kímeletes megoldás, hogy kutyáját egy elhatárolt területen belül tartsa és meggátolja a szökést. Az elektromos kutyakerítés segítségével tehát megelőzheti, hogy kutyája kiszökdössön, feltúrja a kertet, kiásson virágokat vagy cserjéket illetve elejét veheti annak, hogy a vizeletét a kertben található növényekre ürítse. A kutya vizelete nagyon koncentált és nagyobb mennyiségben szinte minden növényben kárt tesz. Különösen érzékenyek a kutya vizeletre a fiatal örökzöldek, fenyők, buxusok. Ezek fokozatosan elszáradnak majd elpusztulnak.

Nagyobb kutyák esetén három kábelt használunk amiket kb. 25-55-80cm-es magasságban helyezünk el. Ügyeljen arra, hogy a kutyakerítés felső kábele legalább akkora legyen, hogy kutyája ne tudja átugrani, illetve az alsó kábelt úgy helyezze el, hogy ne tudjon alatta átkúszni. Kisebb termetű kutyáknál szintén három kábelt használunk amiket 10-20-45cm-es magasságban helyezünk el. A fenti értékek természetesen csak iránymutatásra alkalmasak a kutyakerítés beállításait mindig saját kedvencére kell szabnia. A kutya magasságától, súlyától és szőrzetétől függően választhat gyengébb vagy erősebb kerítés kábelt is.

Mobil elektromos kutyakerítés építéséhez használhat vasrudat vagy oszlopot amik méretét a kutya méretéhez ajánlott állítani, állandó kerítéshez ajánlott fa cölöpöket használni, azonban ezek szigetelésére fokozottan ügyeljen. Ne feledje, hogy a kerítésen belülre Önnek és a kutyájának is be kell jutnia, tehát tervezésnél ne feledkezzen meg a kapuról. A kutyakerítés le kell, hogy legyen földelve, amit ellenőrízzen és ha nyilvános helyen állította fel az elektromos kerítést, akorr tegyen ki erre figyelmeztető táblát is. Ha a kutyakerítést télen is üzemeltetni kívánja, akkor nézze át a használati utasításban a téli üzemeltetésre vonatkozó részt vagy kérdezzen tőlünk, mivel az nagyban eltérhet az általános használattól.

Kategorie