Elektronikus kutyakerítés

Az elektronikus kutyakerítés az elektromos kutyakerítéssel ellentétben láthatatlan, ezért praktikusan nagyon sokan láthatatlan kerítésnek is nevezik. Felépítése egy jeladóból, antenna kábelből és egy nyakörvből áll, amik segítségével megalkothatja kedvence számára a tiltott zónát, mindenzt anélkül, hogy mozgását bármiben is korlátozná. Működése egyszerű: a rendszer készenléti módban van. Amikor a kutya megközelíti a határzónát akkor automatikusan aktiválódik. Ez egy hangjelzés azaz sípolás lesz. Ha ezt a hangjelzést figyelmen kívül hagyja akkor a sípolást egy elektromos impulzus fogja követni. Miután a kutya elhagyja a tiltott zónát a láthatatlan kerítés visszaáll készenléti módba. A hangjelzéssel egybekötött elektromos impulzus azért előnyös mert a kutya megtanulja, hogy a sípolás kellemetlenséggel járhat így legközelebb a hangra már megálljt parancsol magának. A határzóna távolságát és a korrekciós zónat egyszerűen állíthatja a készüléken engedélyezett határokon belül.

A rendszer bármilyen terepre telepíthető, nagyon egyszerűen hétköznapi szerszámok segítségével. A nyakörv ergonomikus kialakításnak és kicsi súlyának köszönhetően a láthatatlan kerítés akár egészen kis termetű kutyák számára is megfelelő, sőtmitöbb további nyakörvek vásárlásával korlátlan számú kutyát tarthat távol a kert nemkívánt részétől.

Az elektronikus kutyakerítés működéséhez szükséges, hogy a jeladó az antennakábelekkel zárt kört alkosson. Az adóról tekerje le az antennakábelt a kert körül. A kábel lehet a földön, beáshatja a föld alá (max. 10cm méter mélyen), esetleg egy már meglévő kerítésre is akaszthatja (max. A földtől 30cm-es magasságban)

Láthatatlan kerítés, elektronikus kerítés előnyei

Az elektronikus kutyakerítés nagyon könyen és gyorsan telepíthető, akár nem több mint egy óra alatt már működtetheti. Olcsó és rugalmas megoldást jelent. Kiegészítheti vele meglévő hagyományos kerítését, esetleg elkerítheti szeretett virágágyását, sziklakertet, medencét. Mivel a láthatatlan kerítés nevéhez hűen láthatatlan, nem kell búcsút mondania kertje idillikus panorájámának és csúf kábeleket sem kell kerülgetnie.

Elektromos vagy elektronikus kutyakerítés?

Az elektronikus kutyakerítés vagy másnven láthatatlan kerítés első ránézésre határozottan elegánsabb megoldás mint az elektromos kutyakerítés. Működését tekintve mint látjuk ez nagyon is hatékony megoldásnak tűnik. De akkor mi lehet vele a probléma? Nos, talán a legnagyobb hátránya az, hogy az olyan hosszabb, erősebb szőrű kutyák esetében mint a csau-csau, pincsi, shi-tzu vagy németjuhász a láthatatlan kerítés nem elég erős ahhoz, hogy áthatoljon a kutya vastag szőrzetén, ami igencsak kiváló szigetelő. Így általánosságban elmondható, hogy ha kutyája hosszú vagy erős szőrzettel rendelkezik akkor nincs értelme láthatatlan kerítést vásárolni, csupán csak pénz kidobás lenne. Ezért ha bizonytalan, hogy az elektromos vagy elektronikus kutyakerítés lenne Önnek a legjobb választás, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot és kérdezzen, készséggel segítünk!

Kategorie