Termék ismertető

Rengeteg különböző féle ugatásgátló nyakörv érhető el a piacon és csak Önön múlik, hogy melyiket választja. Például olyan ultrahangos ugatásgátló nyakörv, mely ultrahang használatával figyelmezteti a kutyát, ami számára nagyon kellemetlen, de teljesen fájdalom mentes. Továbbá lehetősége van mikrofonnal a saját hangján rögzíteni a paroncsot, amit közvetlenül az ultrahangos figyelmeztetés után játszik vissza a készülék. Ez főként a szófogadóbb, szelídebb kutyáknál lehet hatásos, hiszen egy nagyobb testű vagy makacsabb kutya könnyedén figyelmen kívül hagyhatja ezt a jelzést. Ha Önnek több kutyája is van, akkor lehet, hogy néhány ultrahangos ugatásgátló nyakörv nem lesz megfelelő, hiszen a nyakörvbe épített mikrofon reagálhat a néhány méteres körzetben lévő hangokra is és elég barátságtalan dolog egy csenden lévő kutyát büntetni egy mellette álló hangos, ugató kutya miatt.

Ha négylábú barátját nem sikerül az ultrahangos ugatásgátló nyakörrvel megnevelni, próbálja ki a rezgő ugatásgátló nyakörvet, ami rezgéssel figyelmeztet. Ezek a nyakörvek az ugatás közben rezgő hangszálakra aktiválódnak, így az ultrahangos nyakörvekkel ellentétben, más kutyák ugatására nem kapcsol be. Nagyon jó megoldás kistestű kutyáknak mint a csivava, ratter vagy yorkshire. Azonban még a rezgő nyakörv sem mindenható, előfordulhat, hogy ugató kiskedvencünk figyelmen kívül hagyhatja a rezgést és úgy tűnhet, hogy a kis házi bajkeverőnk egy elektromos ugatásgátló nyakörvet kíván.

Szintén kedvelt megoldás a spray ugatásgátló nyakörv, ami nagyon hatásos a kutya orrára permetezett spray-nek köszönhetően. Ez az ugatásgátló nyakörv a gége rezgésének és a kutya ugatásának együttesére lép működésbe, így elkerelhető, hogy a spray ugatásgátló nyakörv indokolatlanul, másik kutya ugatása miatt büntessen.

Az utolsó és egyben leghatásosabb megoldást kutyájának nevelésére az ugatásgátló nyakörvek jelentik, melyek a kutya nyakára egy apró elektrosztatikus impulzust közvetítenek, Ön pedig számtalan impulzus erősség és hangjelzés közül választhat. Az első vakkantásra a nyakörv egy rövid hangjelzést bocsájt ki. Ha erre nem figyel és egy kis időn belül folytatja az ugatást, akkor egy erősebb hangjelzés következik. Tovább folytatódó ugatáskor már egy gyenge elktrosztatikus impulzust kap hangjelzés kíséretében, ami minden ezt követő ugatásra erősödik. Tudjon róla, hogy kutyája nagyon gyorsan összekpacsolja az ugatást az impulzusokkal és hamar abba fogja hagyni. Az elektromos impulzus hangjelzés kíséretében ez esetben a leghatékonyabb eszköznek bizonyul, hiszen a kutya emlékezni fog a hangra így amikor ugat, és meghallja a hangjelzést akkor az elektromos impulzus elkerülése végett abbahagyja az ugatást.

Kategorie