Technikai paraméterek

Az ugatásgátló nyakörvek et leginkáb tudásuk alapján lehet megkülönböztetni, vásárolhat olcsóbb és természetesen drágább készüléket is. Például egy olyan elektromos ugatásgátló nyakörv mint a DOG-B01 a legolcsóbb választás kínálatunkból, de ennek ellenére nagyon is sokat tud. Leginkább kis és közepes méretű kutyáknak alkalmas. A készülék súlya 33g és négy, ugatásra érzékeny funkcióval rendelkezik. A működtetéséhez egy 9V-os elemet kell vásárolnia. Az ugatásgátló nyakörv négy funkciót kínál LOW/HIGH azaz alacsony/magas érzékenység az ugatásra és AUDILE/ULTRASONIC azaz hallható/nem hallható az embernek.

Egy másik lehetség, hogy kedvencének ugatását kordában tartsa, a CD-100-as ugatásgátlóami jelen esetben nem egy nyakörv, hanem egy kis műanyag készülék 25kHz-es frekvenciával és 130dB hangnyomással, működéséhez két darab 9V-os elem szükséges. Ez a kis 97 grammos eszköz úgy nyugtatja meg kedvencét mint az esti holdfény a tüzes kutyát. Az készülék által kibocsájtott hang a kutya számára kellemetlen, de az emberi fülnek szinte hallhatatlan.

Ha Ön esküdt ellensége az elektromos nyakörveknek akkor Önnek a leghatásosabb megoldást nyújtja a Petrainer spray ugatásgátló nyakörve, ami a kutya ugatása esetén automatikusan egy kis adag spray-t permetez annak orrára. A csomag tartalmaz egy USB töltőt kábellel és két flakon spray-t. Továbbá a nyakörv tartalmaz egy mágneses szenzort amit 3 fokozatban állíthat.

Vásárlóink nagy kedvence a PET850 elektromos ugatásgátló nyakörv, melyet újratölthető Li-Ion akkumulátorral láttak el, egy méter mélységig vízálló és csak 52g. Vásárlóink nagyon elégedettek ezzel a modellel, és szinte egyhangúan egyetértenek abban, hogy legtöbb esetben elektromos impulzusra nincs is szükség, elegendő az erősebb hangjelzés.

Hogyan ápoljuk a nyakörvet?

A nyakörvek tisztán tartásához kerüljünk bármiféle erős tisztítószert és benzint. Elegendő rendszeresen egy nedves ruhával megtisztítani, majd szárazra törölni. Ha vízálló nyakörvvel rendelkezik, akkor ajánlott évente legalább egyszer kicserélni a készülék borítása alatti gumi tömítéseket és az illesztéseket megkenni szilikonviasszal, a vízhatlanság megóvása végett.

Kategorie